Köztévé Blog

Október 23 – győzött a Forma–1

42. heti nézettség

2016. október 24. - MrSilesian

screenshot_2016-10-24_12_00_04.pngHabár a közmédia csak az ünnepi hétvégén több, mint 20 műsorral igyekezett minél méltóbban megemlékezni a 60 évvel ezelőtt történtekről, a nézettségi toplista első helyén ennek ellenére egy olyan vasárnap esti műsor végzett, aminek nem volt köze az 1956-os forradalom és szabadságharchoz, ugyanis a heti első helyezett az M4 Sporton vetített Forma–1-es Amerikai Nagydíj lett. Na jó, talán annyi köze volt hozzá, hogy a versenyzőknek 56 kört kellett teljesíteni az austin-i aszfaltcsíkon. A tovább mögött heti top 8, az ünnepi műsorok nézettsége és Fölszállott a páva – csak a teljesség igénye nélkül.

A héten debütált a Fölszállott a páva legújabb évada, ahol akárcsak tavaly, idén is a gyerekek lesznek a főszereplők. A péntek este műsorra tűzött első adás a területi válogatókba adott betekintést, melyet 262 ezren néztek meg (6,2%). Az értékközvetítés még mindig hatalmas feladat, de ezt a közmédia büszkén tűzi zászlajára – jól teszik. Ha azzal hasonlítom össze ezt a számot, hogy egy héttel korábban az ebben a műsorsávban finálézó Agatha Raisin című sorozatra 242 ezren voltak kíváncsiak, akkor egy ilyen kiemelt fontossággal bíró műsor esetében ez édes kevés, de az élő show-k elindulása után hiszem, hogy lesz ez szebb is, akár kétszer ennyi is.

Az M2-n október 1-je óta minden hétvégén Disney-blokkal reggelente várják a tévékészülékek elé nem csak a legkisebbeket, hiszen a kimagasló nézettség, amit akkor produkál a gyerekcsatorna, az a tejes lakosságban is igen figyelemreméltó. (Feltehetőleg ennek köszönhető az M2 heti nézettségének látványos javulása) Mindenesetre ha csak a 4–14-es korosztályt vizsgálnánk, akkor a 20–25%-os közönségarányt is lazán eléri a csatorna az Aladdinnal, vagy a Gumimacikkal.

Az ünnepi műsorok közül a Parlament előtti Kossuth téren tartott díszünnepséget 247 ezeren (8,9%) nézték a Dunán, ami ekkor a legnézettebb hazai televízióadó volt. Ehhez hasonlóan a vasárnap reggeli ünnepélyes zászlófelvonást is 150–150 ezren követték figyelemmel az M1-en és a Dunán. Az esti műsorok közül viszont sem a Szabadság tér '56 (Duna), A napló gyermekeimnek (Duna), a SzabadságKoncert1956 (M2 Petőfi), vagy A berni követ (M5) nem ért el kimagasló eredményt. Hiba volt szerintem, hogy nem lőtték el egyetlen közadón sem az "október 23-a Reszkessetek betörőkjét", az Andy Vajna-féle Szabadság, szerelmet. Vagy vajon már azt csak a TV2-n lehet adni kizárólag? 

screenshot_2016-10-24_13_03_57.png

A bejegyzés trackback címe:

https://kozteve.blog.hu/api/trackback/id/tr6511834517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása