Köztévé Blog

Kívül-belül megújult a Kossuth Rádió

Továbbra is "otthon a világban"

2018. szeptember 21. - IchBinM1

screenshot_2018-09-21_13_05_29.pngAhogy az várható volt a múltheti bejelentés után: szeptember 17-én, hétfőn hajnalban megújult a Kossuth Rádió. Nem csak a díszlet és a stúdió lett új, de az adáskezelő-lebonyolító rendszer is modernebb lett, lecserélték a régi station voice-t és egy jó pár műsort megszüntettek, vagy átneveztek. Most röviden megpróbáljuk összeszedni, hogy melyek voltak a legfontosabb változások a közrádió főadójánál.

screenshot_2018-09-21_13_06_27.pngAz egyedüli dolog, amihez nem nyúltak, az a hangzóarculat, avagy maradt a 2013 óta jól bejáratott csilingelés. A műsorok címeit és minden egyéb dolgot Varga János, a rádió egyik műsorvezetője mondja be innentől. A napindító 180 perc ezentúl Jó reggelt, Magyarország! néven jelentkezik. A Közelről is más formában szól a hallgatókhoz: Jó napot, Magyarország! címmel sokkal dinamikusabb, pörgősebb programmá válik. Nekem úgy jött le a mindenféle internetes írásokból (mivel sajtóközlemény nem érkezett ezt illetően), hogy az M1 napszaki blokkjaihoz hasonló műsorstruktúrát igyekeznek kialakítani a Kossuthon.

screenshot_2018-09-21_13_06_43.pngA zene is nagyobb szerepet kap innentől az adón: a Duna korábbi egyik vezető műsora, a Kívánságkosár is itt indul újra, valamint a Dankó Rádió és a Duna után beáll a sorba a Kossuth Rádió is: délben itt is Jó ebédhez szól a nótaAz Este (mint a régi M1-es esti politikai, kibeszélő magazinműsor) címmel viszont új adással gazdagodik a rádió kínálata. "A Szombat délelőtt országjáró körútra indul és a helyi embereket, turistalátványosságokat, ételeket mutatja be" – áll a hirado.hu cikkében. Többet hallható innentől az Ütköző, és új műsor továbbá A nap kérdése is. A Metró klubtól a Szigetig című műsor 2010. június 5-én indult, és 2018. szeptember 16-án, vasárnap jelentkezett utoljára. A több, mint nyolc év alatt 333 adást készítettek a rádió munkatársai a műsorból. Emellett nem hallgató többet a Szonda sem a rádióban.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozteve.blog.hu/api/trackback/id/tr5214253679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anikó Hollóné Kiss 2019.04.24. 08:21:48

A megújult Kossuth Rádiót voltam kénytelen hallgatni konyhai teendőim közben nagypénteken, szombaton és húsvét vasárnap. Ajánlatom azoknak, akik ezt összehozták: üljenek be egy terembe, hallgassák vissza legalább a 6-22 óra közötti műsorokat. Közben képzeljék magukat egy olyan ember helyébe, akinek egyszerűen nem áll rendelkezésére más hallgatni való. Mellékesen húzzanak strigulákat, ahányszor elhangzik a "keresztény" és az "állatsimogatás" kifejezés. (Magam valami irodalom félét, valami szépet, emelkedettet vártam volna, de csak szövegeket daráltak.. Néha azon tűnődöm, fogja-e egyszer, a távoli jövőben egy kiesebb csoport szégyellni magát azért, amivé a rádiót tették, az elesettek egyetlen kultúraközvetítőjét. Szerencsére maradt még az olvasás.) Igényesebb, jó munkát kívánok. Holló Jánosné
süti beállítások módosítása