Köztévé Blog

Dallos Bogival és Dobos Evelinnel erősít az M5

20 új műsor az új adón

2016. szeptember 13. - MrSilesian

screenshot_2016-09-13_09_41_57.pngA vasárnap induló, hetedik közszolgálati televízióadóról eddig nem sok minden szivárgott ki az első nap műsorán és a csatorna jelmondatán kívül. A minap viszont felfedeztem az m5tv.hu oldalt, ahol már lázasan készülnek az új tévé indulására. Legalább 20 olyan műsort számoltam össze, ami eddig nem létezett és ezen a csatornán kapja meg a helyét. A három fő tematika – kultúra, oktatás, ismeretterjesztés – köré épülő csatorna saját készítésű műsorai a tovább mögött találhatóak.

A kulturális műsorok csoportját erősíti az Esti kérdés, az Evangélium, a Kulturális Híradó, a Bölcsességek, az Országjáró, a Szeretem, mert, a Vers mindenkinek és az Édes anyanyelvünk – utóbbit Kubik Anna színművész vezeti majd. A Kulturális Híradóban többek között Ivanov Barbarával és az M1 korábbi híradósával, Takács Bencével is találkozhat az M5-re kapcsoló néző.
Edukatív tematikájú adás lesz az Érettségi, az Értsünk hozzá!, a Felsős, az Ismerd meg!, a Szólalj meg! és a Történelem és irodalom mindenkinek. Az Ismerd meg! című műsor vezetői Tóth Csilla, Dósa Loretta, Horváth Márton és Bognár Kilián lesznek, míg a Történelem és... szakértő műsorvezetője a Rákay Philip-féle Szabadság tér műsorokból már ismert Tőkéczky László lesz Takaró Mihállyal, aki az irodalom és nyelvészet képviselőjeként lesz jelen. Minden adásban az adott tematikához kapcsolódó meghívott vendégek színesítik a műsort.

A vasárnap délelőttönként képernyőre kerülő adás a Hétvégi belépő nevet viseli és párban Koltay Anna–Ambrus Ádám, illetve Dobos Evelin–Bősze Ádám lesznek a műsorvezetők. A Mesterember is a hét utolsó napján lesz látható az M5-ön. A szakmákat népszerűsítő magazin házigazdája Dallos-Nyers Boglárka lesz, akit A Dal című műsorból ismerhetnek a legtöbben, ahol 2014-ben We All című számával bejutott a döntő legjobbjai közé. A Tudós társaságban az MTVA kulturális műsorait követő nézők számára már ismerős Sipos Szilviával lehet majd találkozni. Ezenfelül az ismeretterjesztő műsorok sorát színesíti még az Előszó, a Hangvilla és az Új idők új dalai című műsor is.

kep1_4.png

Képek forrása: Eurovision.tv, Kultúrsokk, Köztévé Blog

A bejegyzés trackback címe:

https://kozteve.blog.hu/api/trackback/id/tr7511701467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása