Köztévé Blog

Mindeközben Közmédiasztánban

2018. augusztus 23. - IchBinM1

Ahogy arról a Facebook oldal követői értesülhettek "nincs itt semmi érdekes, lehet tovább görgetni", de legalábbis ami a közmédia zászlóshajójának, a Dunának az őszi műsorszerkezetét illeti. Minden marad a régiben: hétköznap esténként a Sorsok útvesztője a Híradó után (alig van nézettsége, de még több, mint 320 rész hátra van belőle, szóval 2020 karácsonyáig simán maradhat ebben a sávban – mert miért ne?), illetve fél 8-tól a Honfoglaló (még annyian sem nézik, mint az ezt felvezető török szériát, de ez legyen a legkevesebb nekünk).

screenshot_2018-08-23_23_20_25.pngHétfőn esténként ismét jelentkezik a Kékfény, aminél a házi szavazásunkon a voksolók többsége úgy döntött, hogy az M1 aktuális csatorna struktúrájába illene bele inkább – de legalább ez fogja hozni várhatóan a tőle elvárt számokat ezúttal is. A kedd este sem fiatalodik meg és még véletlenül sem nyit az ifjúság felé – Önök kérték!, mi meg megkapjuk. Szerdánként Partitúra címmel indul egy kulturális felfedező út a többek között a Virtuózokból megismert Batta Andrással és Miklósa Erikával. A műsor leírása szerint "a közösségi élmények, közös értékek, kiemelkedő emberek után kutatnak. Olyan országos túrára csábítják a nézőket, ahol a muzsika és más művészeti ágak, a hagyományok és az új teremtések, a mesterek és a fiatal tehetségek turistajelzését követhetik nyomon." Szép kezdeményezés, nem akarom előre leírni, mert simán lehet egy jó és igazán izgalmas műsor is. Viszont így látatlanban csak az a kérdés marad bennem, hogy ezt tényleg főműsoridőben a főadóra kell tenni? Mire van nekünk az M5-ünk? Ennyi erővel kedd este lehetne BL-magazin a Honfoglaló után, péntekenként meg politikai vitaműsor Szemtől szembe címmel... Menjünk is tovább: a csütörtöknél annyi változást eszközöltek, hogy a 18–49-ben a nyáron egyszer 0-s (0% SHR) nézettséget produkáló Tóth Jánost száműzték egy későbbi idősávba, így egy fél órával hamarabb durrantja be a humorbonbonokat páratlan héten Fábry Sándor, illetve a párosokon a Bagi–Nacsa páros. A péntek este marad az európai moziké, míg szombaton is filmeket vetít a főadó a SzerencseSzombatot követően. Vasárnap a Híradó előtt Hogy volt?!, utána pedig Brown atya, valamint visszatér a Magyarország, szeretlek! is. A RTL Klub új gamshow-jával szinte biztos, hogy nehezen fogja felvenni a nézettségi harcot a már több éve kifutott műsor – lehet, hogy ezt is a csúcson kellett volna abbahagyni, hogy 1–2 év pihenő után újult erővel térhessen vissza. Szumma szummárum: a megújulás, az újranyitás, és a fiatalok megcélzása továbbra is csak egy halvány utópia marad, addig meg nem tudunk mást tenni, mint a számok mögé nézni, és kielemezni, hogy mi miért nem megy úgy, ahogy kellene neki. A Sajtóosztályt megkerestem, hogy mi várható még a már ismert produkciókon kívül az őszi tévés évadban, de válaszukban nem közöltek semmilyen konkrét részletet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozteve.blog.hu/api/trackback/id/tr1914197993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása