Köztévé Blog

Ide utazik majd A Dal 2017 győztese

Kijev lett a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál háziazdája

2016. szeptember 09. - MrSilesian

A Dnyeper partján fekvő, 14 000 fő befogadására alkalmas kijevi Nemzetközi Kiállítási Központot választották a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivált rendező arénának. Az ukrán városok versenye már májusban elkezdődött, de csak az elmúlt hetekben vált nyilvánvalóvá, hogy Kijev és Odessza között fog lezajlani a végső harc. A többszöri elnapolásokat követően ma délben hivatalosan is bejelentette az ukrán közmédia és a Kulturális Minisztérium a versenyszervező bizottság döntését.

Az idei stockholmi dalverseny az Ukrajnát képviselő krími tatár származású Jamala és az "1944" című dal győzelmével végződött, ezért rendezik a jövő évi versenyt északkeleti szomszédainknál. A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál május 9-én, 11-én és 13-án kerül megrendezésre, ahol Magyarországot A Dal 2017 eurovíziós nemzeti dalválasztó show győztese képviseli majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozteve.blog.hu/api/trackback/id/tr3711690461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása