Köztévé Blog

Ma indul az M5! Vagy mégsem?

2016. augusztus 01. - MrSilesian

aug6.pngA közmédia új csatornája már a legtöbb szolgálatótnál elérhető, míg vannak még mindig olyanok, akik csupán csak a napokban veszik fel a kínálatukba az M5-öt. Az új tematikus csatorna oktatási-ismeretterjesztő-kulturális tematikával kezd majd szeptember 19-től, de előtte a riói eseményeknek (is) otthont ad.

A nyári olimpiai játékok augusztus 5-én (magyar idő szerint augusztus 6-án 0:00-kor) kezdődnek, és az M5 ezen a napon kezdi el a tényleges műsorszórást hajnali 5 órakor riói ismétlésekkel. Valami viszont mégsem stimmel, csak hogy ne legyen minden annyira egyszerű és egyértelmű. A csapból is az folyik, hogy augusztus 1-jén indul az új köztévé, de mégis hogy? A műsorújságok szerint "rendszeres tv műsora augusztus 6-tól vehető". Továbbra is magad a kérdés: mi történik augusztus 1-je és 5-e között, illetve augusztus 21-e után szeptember 7-ét (paralimpia megnyitó) megelőzően. Lesz rajta állandó műsorsugárzás? Csak műsorajánlókat fognak vetíteni? Lesz-e egyáltalán arculata, hangja a csatornának, vagy majd szeptember 19-től, amikor ténylegesen elindul a saját tematikájával? Adva van a kérdés: idővel feltehetőleg minden kiderül.

Személyes tapasztalatom, hogy az emberek többsége (eddig) sajnos még nem értesült arról, hogy létezik ez az új tévéadó. Ha nem állítják be a televíziókészülékeken, vagy a set-top boxokon, hogy venni lehessen az adást, akkor a legtöbben az utolsó pillanatban fogják észrevenni, hogy ők ki lettek rekesztve az olimpiai közvetítésekből. Egy erőteljes, hatásosan felépített reklám nem ártott volna, hogy minél szélesebb közönség halljon róla, hiszen úgy mindenki csak jól járt volna. Ha a tévékészülékek fogják az M5-öt, akkor az emberek látják az ötkarikás játékokat, így lesz a csatornának jó reputációja és nézettsége, és ennek az MTVA-nál örülhetnek. Egyszerűnek tűnő képlet, vagy mégsem?

A bejegyzés trackback címe:

https://kozteve.blog.hu/api/trackback/id/tr668926986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása