Köztévé Blog

Szépségverseny, kormánypuccs és foci – 28. heti nézettség

2016. július 18. - MrSilesian

screenshot_2016-07-18_15_33_13.pngA labdarúgó-Európa-bajnokság vége óta valamelyest csökkenőben van a közszolgálati televízióadók nézettsége – pedig nincs hiány sem saját tartalomból, sem új sorozatokból, filmekből. Részletek a tovább mögött.

Az MTVA-portfólió a 28. héten 16,9%-ot ért el a teljes lakosságnál. A főadó nézettsége emelkedett az elmúlt héthez képest, olyannyira, hogy a hét legnézettebb műsorát is a Duna adta: a Magyarország szépe – Miss World Hungary döntőjét 404 191-en (9,3%) nézték végig. A teljes magyar tévés piacon a második helyet érte el a szépségverseny az adásideje alatt a Dunán, habár párhuzamosan a Duna World is közvetítette a műsort. A heti top 10-be befért még egy M1-es és egy M4 Sportos műsor is a Duna sorozatain és saját gyártásain túl. Előbbi a szombat déli Híradóval ért el kimagasló eredményt, míg az éppen ma egy éves sportadó a Ferencváros–Haladás OTP Bank Liga labdarúgó-mérkőzéssel ért el a hetedik helyig. A legfeltűnőbb eredmény a múlt hétről minden bizonnyal az M1 által elért 4%. Úgy tűnik, hogy az emberek szeretnek elsőkézből értesülni a legfrisebbekről, és ekkor többen választják a közszolgálati hírcsatornát, mint máskor. A hét folyamán két rendkívüli hír is megrázta a világot – nizzai gázolásos terror és a sikertelen török kormánypuccs – melyről folyamatosan élőben közvetített az aktuális csatorna. Erről a részletes cikket itt olvashatja el: http://kozteve.blog.hu/2016/07/16/rendkivuli_hirek_az_m1-en_akkor_amikor

A mellékelt diagram már ugyan tartalmazza az M5-öt is, de mivel még csak próbaadás megy rajta, így érthető, hogy nincs nézettsége – bár még nem is mérik. Mindenesetre a szemünk lassan hozzászokhat, hogy hamarosan egy arany színű oszlop is ki fog nőni az ábrából.

Végül a 28. hét legnézettebb köztévés műsorai:

kep2_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://kozteve.blog.hu/api/trackback/id/tr988898594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása