Köztévé Blog

Így nyit a közmédia a Z-generációra

2016. november 23. - MrSilesian

November 28-án, hétfőn este 6 órakor az m5tv.hu platformon kezdetét veszi a közmédia fiataloknak szóló napi websorozata a Holnap tali! Rögtön az elején több kérdést vet fel bennem a műsor célkitűzése, illetve megvalósítása.

Először is, nagyon szuper, hogy a közmédia nyit a Z-generációra, megpróbálja őket is megfogni, mint potenciális leendő célközönséget. Ez nagyon dicsérendő dolog, viszont nem értem, hogy miért csak a weben támadnak, miért nincs a tévében is leadva (megismételve) a sorozat? Miért a saját platformot erősítik, mikor a fiatalok az ilyenre csak a YouTube-on találnak rá (lásd a közel 180 000 feliratkozóval rendelkező Középsulit, amit vélhetően konkurenciaként tartanak számon a készítők). Egy ilyen rivális mellett az m5tv.hu nem hinném, hogy hozná a több százezres nézőszámot. Mellesleg van YouTube csatornája a Holnap talinak is, de oda elvileg csak extra tartalmakat töltenek fel. Az is érthetetlen számomra, hogy miért az M5-tel kapcsolatos oldalon fut a műsor, holott a rádiós reklámokban is a Petőfi Gimi név van hangsúlyozva. Tudjátok? A Petőfi-brand. Rádió, tévé, fiatalos, lendületes, életed ritmusa, stb. Nem ebbe a képbe illene bele egy ilyen műsor? Szerintem de. Mellesleg a Petőfi TV-n jelenleg este 8-tól futó Az élet megy tovább című spanyol szappanopera sorozat (a héten finálézik, évekkel ezelőtt már egyszer futott a délutáni műsorsávban a régi M1-en) nem igazán a fiatalságnak szól, egy ilyen program pedig tökéletesen megférne a csatorna műsorstruktúrájában és még talán a célközönségét is jobban megtalálná. Papíron biztosan. Mindenesetre én szurkolok a széria sikerének.

Kép forrása: m5tv.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kozteve.blog.hu/api/trackback/id/tr6711993926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása