Köztévé Blog

Ma indul Az én '56-om

"Egy kép, egy történet a gyilkos '50-es évekből"

2016. augusztus 29. - MrSilesian

mediaklikk.hu nyomán:

"Hétfőn kezdődik Az én '56-om műsor az M1-en, a Dunán és Duna World-ön" – mondta Siklósi Beatrix, az MTVA nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője. 

A főszerkesztő az M1 aktuális csatornán vasárnap elmondta: a műsor háromperces részei mellett, amelyek naponta lesznek láthatók, később tízperces változatot is bemutatnak, és a Kossuth Rádióban is hallhatók majd interjúk.

screenshot_2016-08-29_14_51_16.png

A műsor hátteréről szólva közölte: az MTVA felhívására eddig 600-an jelentkeztek, közülük válogatták ki az adásba kerülő történeteket a szerkesztők. Az 1956-os forradalom és szabadságharcról szóló történetek mellett személyes tárgyak és fényképek is érkeztek a csatornához, amelyeket be is mutatnak – tette hozzá. Siklósi Beatrix ismertetése szerint a fentieken kívül december végéig láthatják a nézők az 56 másodperces bejátszásokat, amelyeket az MTI-nek a forradalom idején “titkosított” híreiből állítottak össze. Az 1956-os forradalom 60. évfordulóján az MTVA Az én ’56-om címmel felhívást intézett a világ magyarságához, amelynek keretében kérték azok jelentkezését, akiknek bármilyen személyes története, fotója, tárgya van, amely az 1956-os forradalomhoz kapcsolódik. A közmédia ezeken a személyes történeteken keresztül is szeretné bemutatni a szabadságharc ezernyi, életeket és sorsokat befolyásoló eseményét. Az én '56-om sorozat egész évben fut majd a közszolgálati csatornákon. Az MTVA archiválja a felvett interjúkat, amelyeket kutathatóvá tesz, ezzel segítve az 1956-os forradalom és szabadságharc vizsgálatának közszolgálati feladatát.

Az én ’56-om – 1. rész a Dunán – augusztus 29., hétfő, 21:17

A bejegyzés trackback címe:

https://kozteve.blog.hu/api/trackback/id/tr5411659686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása